BOJLERI

Bojleri za kupatilo i kuhinju su uređaji čiji izbor obično bude zanemaren, a upravo je to greška većine kupaca obzirom da je bojler veoma koristan uređaj čijem izboru ipak treba posvetiti pažnju.

Pri izboru bojlera treba da se gleda dugovečnost, odnosno garancija, a bojleri (dele na one sa inox kazanom i emajliranim kazanom) sa inox kazanom su uvek dugovečniji.

Mada emajlirani bojleri različitih proizvođača takođe mogu imati dug vek trajanja u slučaju da su redovno održavani i čišćeni od kamenca.

Pored dugovečnosti, pažnju treba obratiti i brend obzirom da manje zastupljeni proizvođači bojlera nemaju dostupne rezervne delove za bojlere.

Sledeća tačka za sagledavanje u odabiru bojlera jesu i energetske klase bojlera, jer bojler B ili C klase (A klasa je jako retka) može da isplati bojler svojom uštedom električne energije.

Što se bojlera tiče, na tržištu Srbije mogu se naći bojleri različitih zapremina: bojler 8L, bojler 10 L, bojler12, bojler 30l, bojler 50L, bojler 80L, bojler 100L, bojler 120 l, kombinovani bojleri različitih zapremina.

Takođe tu su i bojleri manjih dimenzija koji imaju jače grejače u sebi 18W, 24W ali oni se moraju povezivati na trofaznu električnu mrežu.

AMB keramika u svom asortimanu zastupa sledeće brendove i njihove najbolje modele: Metalac, Ariston, Clage, Elit, Stiebel, Vailant, Termil.